Nieuwsbrief 3, 2015 JeugdSportfonds Twenterand... 08-06-2015

Hallo allemaal,

Wij willen, als bestuur van DSV, iedereen informeren over het Jeugdsportfonds Twenterand.

"Ieder kind de kans geven te sporten", dat is de ambitie van het jeugdsportfonds. Ook de gemeente Twenterand steunt deze ambitie van harte en heeft daarom in samenwerking met Jeugdsportfonds Overijssel op 1 januari 2015 een lokaal Jeugdsportfonds opgestart! Het Jeugdsportfonds stelt zich als doel om snel en effectief, op laagdrempelige wijze kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om te gaan sporten. Het fonds betaalt de contributie en sportattributen voor deze kinderen.

Het motto is: "alle kinderen moeten kunnen sporten!"


In Twenterand is het Jeugdsportfonds bestemd:

- voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 17 jaar, die om financiƫle rederen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

- voor kinderen die leven in een gezin waar het gezinsnkomen maximaal 110% van het wettelijk sociaal minimum bedraagt/

- voor kinderen die woonachtig zijn in de gemeente Twenterand.

 

Het Jeugdsportfonds is een particuliere organisatie. Ondersteuning is geen recht! Het kind komt in aanmerking voor onderstruning als het voldoet aan de criteria van het Jeugdsportfonds, dat actief is in de (woon)omgeving van het kind.

Uitsluitend intermediaires kunnen een aanraag indienen. Dit zijn bijvoorbeeld docenten, hulpverleners van het Bureau Jeugdzorg, schuldhulpverleners, sportbuurtwerkers of huisartsen die betrokken zijn bij de begeleiding van het kind.

 

jeugdsportfonds 001 800x582

 

 

Nadere informatie en het aanmelden van kinderen: Maaike Geerdink, consulent van Jeugdsportfonds Overijssel, telefoon (038) 4577782 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van Jeugdsportfonds Overijssel: http://overijssel.jeugdsportfonds.nl/

Sportieve groet, Bestuur DSV